Известие

Collapse
No announcement yet.

Студен двигател при дълъг път

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Студен двигател при дълъг път

Здравейте,

Преди време пътувах по магистралата от Пловдив до София. Времето беше студено между 0 и +4 градуса, скороста беше 170-180 км/ч и датчика за температурата на водата показваше под 50 градуса. Но парното работеше добре - в колата беше топло. Споделете при важите алфи дали имат добро парно при студент двигател ( при изключен климатроник)? Дали датчика за температурта е повреден и ме лъже или термостата е за смяна.

Благодаря предварително!
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

колега, а повишавала ли се е температурата повече от 50 градуса по принцип, може да са ти откачени кабелчетата на датчика и тогава стрелката си седи винаги долу, датчика е навит на блока зад термостата, ако е закачено може и да е от датчика а може и от самия термостат, да е винаги отворен
    аз вчера сменях този датчик които е навит на блока и като е откачен от кабелите то тогава вътре не отчита на дисплея

Comment

При постянно отворен термостат на различните коли които съм имал парното си ми топлеше прилично нищо че не вдигаха градус.
      ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Вчера ми направи впечатление че термостата ми постоянно е отворен,тоест когато карам извънградско колата трудно достига 55 градуса,
        в градски условия работи на 70-80,а на място си стига до 92 и като се включат перките веднага сваля на 60.
        Явно или е заседнал или нарочно е изтърбушен за да няма опасност да прегрее колата,защото в Италия е малко по топло от тук.
        Въпросът ми е удачно ли е да се кара така или трябва да го сменям,има ли опасност да се прецака нещо друго заради това?
        Това ти е отговора
        Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
        Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
        Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

Comment

Ми той мотора си има работна темп. и за масло и за потребление на гориво,логично е да си го смениш
          ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Ми мяза на термостат, особено ако в града ти вдига температура
            Last edited by fred; d.m.y г., 21:08.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Благодаря за помоща колеги!
              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

ами колега провери си го , не е трудно , при студена кола (когато по принцип термостата е затворен) след 2-3 мин работа на място опипай маркучите които отиват от термостата към радиатора
                ако са топли значи нямаш термостат,ако са студени съответно термостата е затворен и не отваря големия кръг (т.е. към радиатора)
                а иначе колата задължително трябва да има термостат,тъй като мотора има работна температура (т.е. най-голямо КПД и съответно най-малко изноване)
                а замислял ли си се дали ти показват вярно уредите,щото може термостата да си е наред и пак да ти показва малко градуси
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Преди време имах сьщия проблем.Температурата не минаваше повече от 60градуса а на извьн градско падаше под 50.Колата си вьрви перфектно вьтре като сауна а температурата не мьрда.Смених термостата и термодатчика и проблема изчезна.Сега в града не минава повече от 90-92 градуса а извьн града стрелката стои между 85-90 градуса.
                  алфа 156 1.8тс16v

Comment

аз в момента съм със същия проблем и парното си работи перфектно.в града 85-89 градуса, на магистрала варира постоянно 65-85.вече е доста топло (испания) и не се притеснявам много,но в студени дни на дълъг път слагам една корица от списание на радиатора и дори при 5 градуса навън температурата не пада под 70,дори при дълго спускане,тоест при ненатоварен двигател с висока скорост.единствено струва ми се,че това вариране на температурата влияе на разхода поне с 5-10%.със 110 ми дава 5.6л.а обикновено ако термостата е свалян се слагат нови скоби,а оригиналните мисля, че не могат да се ползват повече,тъи че така можеш да съдиш дали евентуално самия термостат е махнат от тялото.
                    147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщение
                      ............а обикновено ако термостата е свалян се слагат нови скоби,а оригиналните мисля, че не могат да се ползват повече,тъи че така можеш да съдиш дали евентуално самия термостат е махнат от тялото.
                      Абсолютно вярно!
                      иначе няма как да се махне термостата от тялото, защото после самото затваряне на тялото е невъзможно да се направи без да личи
                      Last edited by n_netov; d.m.y г., 12:49.
                      Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                        Здравейте,

Преди време пътувах по магистралата от Пловдив до София. Времето беше студено между 0 и +4 градуса, скороста беше 170-180 км/ч и датчика за температурата на водата показваше под 50 градуса. Но парното работеше добре - в колата беше топло. Споделете при важите алфи дали имат добро парно при студент двигател ( при изключен климатроник)? Дали датчика за температурта е повреден и ме лъже или термостата е за смяна.

Благодаря предварително!
                        Смени си термостата.
                        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                        К.М.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                          Смени си термостата.
                          Я ти си разбирал и от коли,не само от спам
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

и не само термостата но и термодтчика на термостата!
                            Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Имах абсолютно същия проблем и се оказа ТЕРМОСТАТ заял на отворено положение.Термостата беше Behr (мисля че така се пишеше).Сега сложих Vernet и засега работи перфектно.Успех с ремонта и дано съм бил полезен.
                              sigpic
                              Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark
                              .:: My PRECIOUS ::.

Comment

Working...
                              X